Без печење: Торта со три вида чоколадо



Потребни состојки:
  • 600ml слатка павлака
  • 150g темно чоколадо
  • 200g бело чоколадо
  • 200g млечна чоколадо
  • 1 шолја дробени бисквити
  • 3 лажички путер
Подготовка:
Растопете го темното чоколадо и во неа додадете 200ml слатка павлака. Оставете ја фрижидер околу 1 час за да се зацврсти смесата.
Во друга тава растопете го белото чоколадо со 200ml слатка павлака и неа ставете ја фрижидер.
Постапката повторете ја и со млечното чоколадо.
Во меѓувреме додека чекате да се зацврстат чоколадите, во тава припремете ја подлогата за тортата. Измешајте ги путерот и бисквитите и убаво пополнете ја целата површина на тавата. Откако ќе завршите со приготвувањето на подлогата, наредете го секој фил посебно.
По желба можете да додадете и шлаг и чоколадни трошки или некое овошје.

No comments :

Post a Comment